BDT Webinar 20 april ’23: AI en ChatGPT–hype, kans of bedreiging?

Marcel, Sanjay en Marc – alle drie werkzaam bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bij het team Informatiebeveiliging en Privacy (IB&P) – hebben ons tijdens dit webinar meegenomen in de wereld van AI en ChatGPT.

Marcel begint de webinar met een ‘re-connect’ naar het BDT event op 27 september ’22, waar hij en Sanjay één van de best bezochte parallelsessies verzorgen. Dat ging vooral over statelijke actoren, waarom deze interesse hebben voor de Nederlandse Overheid en hoe we daar iets tegen kunnen doen.

Daarna vervolgt Marc met een toelichting op de zeer reële dreigingen voor de overheid (en daarbuiten). Hij illustreert dat onder andere door live met ChatGPT te laten zien wat een hacker daarmee kan doen. Zeer realistisch, zeer eenvoudig, zeer bedreigend!

Sanjay rondt de webinar af door in te gaan op de mogelijkheden van AI, met andere woorden; op welke manier zou je veilig gebruik kunnen maken van AI, en kan het je zeker helpen bij je werkzaamheden als IT-beheerder. Toch kan Sanjay het niet vaak genoeg zeggen: blijf heel goed opletten en denk na over mogelijke risico’s bij gebruik van AI!

Was je aanwezig bij dit webinar? Of heb je het helaas gemist? De presentatie en de (link naar de) opname van de webinar kunnen we helaas niet delen via de website, maar als je deze graag zou willen ontvangen: stuur met je persoonlijke overheidsmailadres een mail naar beheerdetoekomst@minienw.nl. Heb je vragen voor Marcel, Sanjay of Marc? Stuur een mail naar: informatiebeveiliging.bsk@minienw.nl.

Smaakt dit naar meer? Heb je ideeën voor een volgend webinar of event? Of wil je ons laten weten wat je van deze webinar vond? Stuur een mail naar beheerdetoekomst@minienw.nl.

Het webinar werd uitgezonden vanuit de locatie Beeld & Geluid in Den Haag, waar ons event vorig jaar ook plaatsvond.

Foto van de setting van het Webinar met de sprekers
Foto van de setting van het Webinar met de sprekers