BDT Webinar 3 juni '21: Cybercriminaliteit

Jessica Maes en Harry Wever hebben ons meegenomen in de wereld van cybercriminaliteit aan de hand van een waar gebeurde casus over een hack bij een Amerikaans drinkwaterleidingbedrijf.

Hackers in de infrastructuur: het hacken van een drinkwaterbedrijf in Florida is als casus de leidraad van dit webinar

Hoe (niet ethische) hackers denken? Waar houden zij zich mee bezig? Welke risico’s er zijn m.b.t. cybersecurity? Deze vragen stonden centraal bij de webinar op 3 juni '21.

Hackers verleggen hun grenzen steeds verder om hun “verdienmodel” te optimaliseren. De laatste tijd hebben we gezien dat bijvoorbeeld de kantoorautomatisering van gemeenten en universiteiten een groot doelwit zijn van ransomware. Daarnaast lijkt de industriële of ook wel procesautomatisering steeds interessanter te worden voor hackers (en of statelijke actoren). De vitale infrastructuur, zoals de drinkwatervoorziening, is minstens zo interessant voor hackers.

Waarom is dit, hoe kunnen we ons hiertegen wapenen, en hoe kan jij als IT-beheerder hier een belangrijke bijdrage aan leveren in je dagelijkse werk?

De sprekers:

  • Jessica Maes houdt zich als extern adviseur en projectleider bij het ministerie van IenW bezig met normen/ICT-standaarden en regelingen die de digitale weerbaarheid in de vitale infrastructuur kunnen verbeteren. Ze maakt o.a. onderdeel uit van het IenW-programmateam voor cyberweerbaarheid in de watersector.
  • Harry Wever is adviseur informatievoorziening bij IenW. Hij heeft een inhoudelijke achtergrond in milieu, bodem en grondstoffen en heeft zich eerst als informatiearchitect en nu als informatiemanager toegelegd op IV en data binnen het beleidsdomein van water en bodem.

Kijk hier de opname van de webinar.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit webinar? Of smaakt dit naar meer? Of heb je andere suggesties voor BDT webinars? Laat het ons weten via de mail.