BDT Webinar 29 september '20: AI introductie door Jim Stolze

Wat betekenen de ontwikkelingen van Artificial Intelligence (AI) voor het werk van functioneel beheerders? Op die vraag gaf AI-ondernemer Jim Stolze antwoord op het eerste webinar van Beheer de Toekomst. Ruim 130 functioneel beheerders rijksbreed logden in om te weten te komen wat zij zouden moeten weten van AI.

Jim Stolze legde uit dat Artificial Intelligence gezien moet worden als een verzameling technieken om machines slimmer te laten lijken. Bijvoorbeeld software die zichzelf leert om van grote hoeveelheden data bruikbare informatie te genereren. Of chatbots, die steeds beter worden in het beantwoorden van vragen door te leren van voorbeelden. Ingewikkeld? Nee, Jim Stolze legt in een half uur uit wat de mogelijkheden zijn. Niet alleen interessant voor functioneel beheerders, maar voor iedereen die meer wil weten over AI. Volg online de nationale AI opleiding die Jim heeft ontwikkeld.

Tijdens het webinar zijn ook vragen gesteld door de deelnemers. Omdat niet iedere vraag behandeld kon worden lees je in de Q&A (zie hierboven) de vragen, door Jim voorzien van antwoorden, terug.

Dit webinar is de eerste in een reeks over Artificial Intelligence en functioneel beheer. Wil je op de hoogte blijven van onze webinars? Meld je dan aan via beheerdetoekomst@minienw.nl.

PS: Om 12.45 uur zijn we gestart met een 'beeld en geluid' check filmpje over AI. Als je benieuwd bent naar het hele filmpje: How artificial intelligence is changing our society.