Beheer de Toekomst

Ben je ICT-beheerder bij de Rijksoverheid? Wil je voorbereid zijn op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van functioneel beheer van applicaties en systemen? Dan is dit platform Beheer de Toekomst voor jou bestemd.

Het platform houdt je op de hoogte van komende events en webinars, praat je bij over relevant nieuws en biedt je mogelijkheden voor samenwerking en uitwisseling van ervaringen met collega-beheerders in de Samenwerkingsruimte*.

Zoals we al eerder bericht hebben, kon ons in 2020 geplande event door COVID-19 helaas niet doorgegaan. We hopen natuurlijk dat het in de loop van 2021 wel door kan gaan. In aanloop van dat event bieden we jullie een serie van zeer interessante webinars rondom het thema Artifical Intelligence, oftewel AI.

Het eerste webinar was een groot succes, zowel door het grote aantal deelnemers als door de lovende reviews. Heb je dat gemist? Hier lees je daar meer over, en kun je een verkorte versie van de presentatie van Jim Stolze zien. ook vind je hier de door Jim beantwoorde vragen die tijdens de sessie gesteld zijn.

Inmiddels is het beheerdetoekomst organisatieteam bezig met de voorbereiding van het tweede en derde webinar rond het thema AI, beide gepland in 2021 (zie de agenda voor de datums). Het eerste webinar gaf ons een globaal overzicht over wat AI nu precies inhoudt. Dat vormt een goede basis voor de volgende twee webinars, want dan gaan we verder in op het gebruik van data, want zonder (big) data, geen AI. Uiteraard komt ook het onderwerp 'wat betekent het voor beheer?' aan bod. Met andere woorden: wat maakt het beheer van een AI systeem anders dan het beheer van een 'gewoon' systeem.

Tijdens het tweede webinar, gepland op 14 januari '21, neemt Jim Stolze jullie in het eerste deel mee in het belang van data voor AI, en alles dat daarbij komt kijken. In het tweede deel van dit webinar zal hij in gesprek gaan met een collega functioneel beheerder over diens ervaringen als beheerder van een AI applicatie.

Het derde webinar is gepland op 9 februari '21, daarover volgt binnenkort meer informatie.

Houd de agenda op onze website in de gaten! Als je al eerder een event of webinar van ons hebt bijgewoond, ontvang je een persoonlijke uitnodiging.

*Als je toegang wilt tot onze samenwerkingsruimte, word je gevraagd om lid te worden. Hier vind je bijvoorbeeld een forum, verschillende interessante documenten en contactgegevens van collega beheerders die werkzaam zijn binnen de overheid.


Cookie-instellingen