Beheer de Toekomst - webinar 3 datalab op 9 februari '21

04-02-2021
211 keer bekeken

Ben je ICT-beheerder bij de Rijksoverheid? Wil je voorbereid zijn op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van functioneel beheer van applicaties en systemen? Dan is dit platform Beheer de Toekomst voor jou bestemd.

Het platform houdt je op de hoogte van komende events en webinars, praat je bij over relevant nieuws en biedt je mogelijkheden voor samenwerking en uitwisseling van ervaringen met collega-beheerders in de Samenwerkingsruimte*.

Zoals we al eerder bericht hebben, kon ons in 2020 geplande event door COVID-19 helaas niet doorgegaan. We hopen natuurlijk dat het in de loop van 2021 wel door kan gaan. In aanloop van dat event bieden we jullie een serie van zeer interessante webinars rondom het thema Artifical Intelligence, oftewel AI. En, we zijn natuurlijk van beheerdetoekomst, dus de centrale vraag is en blijft: "Wat betekent AI voor beheer?"

Terugblik op de webinars op AI gebied
Het eerste webinar op 29 november '20 was een groot succes, zowel door het grote aantal deelnemers als door de lovende reviews. Heb je dat gemist? Hier lees je daar meer over, en kun je een verkorte versie van het webinar van Jim Stolze zien. Dit webinar gaf ons een globaal overzicht over wat AI nu precies inhoudt en is daarmee een goede basis voor de vervolgwebinars.

Het tweede webinar vond plaats op 14 januari '21. Jim ging in dit webinar dieper in op het gebruik en belang van big data. Ook ging hij in gesprek met Maurice Snel, een functioneel beheerder van IenW die een AI applicatie in beheer heeft. Lees hier meer daarover.

Vervolgwebinars in 2021
Inmiddels is het beheerdetoekomst organisatieteam bezig met de voorbereiding van het derde webinar rond het thema AI, op 9 februari '21. Lees hier meer daarover.
We hebben ook leuke ideeën voor een vierde en vijfde webinar. Heb je zelf een onderwerp waar je meer over zou willen weten? stuur een mail naar  beheerdetoekomst@minienw.nl

Houd de agenda op onze website in de gaten! Als je al eerder een event of webinar van ons hebt bijgewoond, ontvang je een persoonlijke uitnodiging.

*Als je toegang wilt tot onze samenwerkingsruimte, word je gevraagd om lid te worden. Hier vind je bijvoorbeeld een forum, verschillende interessante documenten en contactgegevens van collega beheerders die werkzaam zijn binnen de overheid.


Wat doet een datalab? Wie werken daar? Hoor meer hierover op dinsdag 9 februari 10.30 - 12 uur als Jim Stolze in gesprek gaat met speciale gast Stijn van Balen van het datalab van Rijkswaterstaat.

Stijn is werkzaam bij het Datalab van Rijkswaterstaat en weet alles over toepassingen van blockchain, internet-of-things en kunstmatige intelligentie. Voor kijkers van eerdere webinars is Jim Stolze inmiddels een vertrouwd gezicht. Hij zal Stijn interviewen over alle aspecten die komen kijken bij het runnen van een data-gedreven-organisatie en wat dit betekent voor de functioneel beheerders.

Uiteraard is er gelegenheid om tijdens het webinar vragen via de chat te stellen aan Jim en Stijn, en zullen ze die proberen te beantwoorden.

Heb je nu al vragen? Geef ze dan door op mailadres: beheerdetoekomst@minienw.nl.

Schrijf je nu in voor dit webinar: aanmelden.

 

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen